Историја

Printer-friendly versionSend by email

  • Основана во Мај 1990 година под името Макпетрол Компјутери како акционерско друштво.
  • 1997 година се ребрендира во НЕОКОМ и почнува да го гради најголемиот македонски информатички бренд.
  • 2002 година се сели во сопствениот деловен центар со повеќе од 12.000 м2.
  • Учество на сите саеми во Македонија - Инфоком / Битола Експо, застапеност на CeBit со свој штанд, како и на саемот во Минхен - Systems.
  • 2004 година отвара канцеларија во центарот на Битола
  • 2005 година основање на Неотел - Телекомуникациски Провајдер.
  • Прва македонска ИТ компанија со имплементирани ИСО стандарди.