HP открива моќна нова линија на работни станици

Created by jane.antov on 02.04.2012
Printer-friendly versionSend by email

 

HP ја објави новата линија на моќни HP Z работни станици

Новите ХП работни станици се претставени со најновите 8-јадрени Intel® Xeon® E5-2600 процесори, нудат до 512 гигабајти (GB) на DDR3 меморија и поддржуваат multithread workstation апликации. Повеќе јадра за “megatasking”

HP Z работните станици се идеални за корисници кои работат во CAD, архитектура, видео/фото едитирање, нафтена индустрија, анимација, медицински и механички компјутерски инженеринг (CAE)

Последните дополнувања на водечката линија на HP Z Workstation работни станици исто така ја опфаќа и третата генерација на PCI Express технологија, обезбедувајќи им на корисниците зголемена перформантност и хомогена интеграција на новите графички картички.

  • Проектиран за најсложените и компјутерски-интензивни потреби за визуелизација, HP Z820 е идеален за корисници во нафтената индустрија, механички CAD, механички CAE (computer-aided engineering), медицина, видео и анимација. HP Z820 обезбедува до 16 процесорски јадра, up to 512 GB of ECC memory, до 14 TB на дисковен простор со голема брзина, и до 2х NVIDIA Quadro 6000 графички картички.
  • За тивки опкружувања со минимален простор, HP Z620 е одличпен избор за корисници во финансиски сервиси, видео, анимација, архитектура и средно-сложен CAD. Направен да поддржува еден или два процесори, моќниот и многустран HP Z620 обезбедува до 16 процесорски јадра, до 96 GB ECC меморија, до 11 TB на дисковен простор со голема брзина, и до NVIDIA Quadro 6000 или 2х NVIDIA Quadro 5000 графички картички.
  • Проектиран да ги пресретне трендовските компјутерски и визуелизациски потреби за корисниците во CAD, архитектура, видео едитирање и фотографија, HP Z420 вклучува до 8 процесорски јадра користејќи го најновиот Intel Xeon E5-1600 и E5-2600 процесорски продуктни фамилии, овозможувајќи до 64 GB ECC меморија, 11 TB на дисковен простор со голема брзина, и до NVIDIA Quadro 6000 или 2х NVIDIA Quadro 5000 графички картички.

 

Сите HP Z Workstation конфигурации се произведени без BFR/PVC и се рециклираат со повеќе од 90% од нивната тежина.

Повеќе информации на www.hp.com/zworkstations.